Veelgestelde vragen

Ja, de behandeling wordt gedeeltelijk en soms volledig vergoed uit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. De vergoedingen voor logopedie in deze praktijk zijn in 2021 verschillend per zorgverzekering:

DSW vergoedt de logopedische behandeling voor 2021 volledig. Ook alle zorgverzekeringen met restitutiepolissen vergoeden de behandeling volledig.

Voor 2021 heeft deze praktijk bewust geen overeenkomst afgesloten met alle andere grote verzekeraars in verband met de wurgcontracten. Zorgverzekeraars stellen zelf hun tarief vast dat fors lager uitvalt. Het aangeboden tarief ligt meer dan 25% lager dan de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) de afgelopen 3 jaar heeft vastgesteld. Als gevolg daarvan is besloten niet met alle zorgverzekeraars een contract aan te gaan. Deze praktijk wil graag haar kwaliteit kunnen waarborgen.

Ook DSW hoort bij de groep zorgverzekeraars die te lage tarieven aanbieden, maar om een grote groep clienten tegemoet te komen is besloten dit jaar alleen het contract met DSW te tekenen. 

Vraag bij uw zorgverzekeraar na hoeveel uw vergoeding is voor logopedie.

Mijn praktijk hanteert dit jaar een bedrag van €39,50 per behandeling voor alle overige zorgverzekeringen.

U zal de rekening via ‘Infomedics’ thuis ontvangen. Verzekerden van de meeste verzekeraars worden door Infomedics direct gedeclareerd. U krijgt dan alleen een nota voor het niet-vergoedde bedrag.  

Voor een enkele verzekeraar geldt dat u deze nota’s na betaling zelf kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. U zult niet altijd het gehele bedrag vergoed krijgen. Hoeveel u vergoed krijgt, kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen. Infomedics-praktijkwebsite.docx

Natuurlijk bent u ook vrij over te stappen naar een zorgverzekeraar die logopedie wel volledig vergoed. Doet u dit dan wel voor 31 december 2021.

Category: Algemeen

Load More